| Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? | |
|
+12HeRmIoNe 4EvEr Μαρίνα.Potter Autumn Princess Martha_Loves_Ron Emma ZoeSafira Hermione Jean Granger Pesky_Pixie marina forever monicandler Mia Melanie Hawkins Marlene McKinnon 16 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Marlene McKinnon Kατασκευαστής σκουπόξυλων
Posts : 1345 Join Date : 04/01/2011 Age : 29 Place : Puff's common
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Χάφλπαφ Ραβδί: 27 εκ., ξύλο Λυγερής, εύκαμπτο, με πυρήνα από φτερό Ιππόγρυπα και κομματάκια από κέρατο Μονόκερου, ιδανικό για μεταμορφώσεις και προστατευτικά ξόρκια... Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Πεμ Ιουν 30, 2011 12:55 pm | |
| Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο στη σχολική ζωή?
Έχει παρατηρηθεί ότι η νεολαία που χρησιμοποιεί τα greeklish στο διαδίκτυο είναι σε μεγάλο βαθμό ανορθόγραφη, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά... Επίσης κάποιοι θεωρούν ότι τα greeklish έχουν επηρεάσει τη γλώσσα μας και την έχουν κάνει φτωχότερη...
Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση στη χρήση τους. Το ίδιο το φόρουμ μας, απαγορεύει τη χρήση τους.
Είστε υπέρ η κατά? Θεωρείτε πως επηρεάζει όντως τη σχολική ζωή?
Η προσωπική μου άποψη είναι πως επηρεάζει και είμαι κατά, αν και τα χρησιμοποιώ σε μερικές περιπτώσεις. | |
|
| |
Mia Melanie Hawkins Εκτροφέας Μαγικών Πλασμάτων
Posts : 5274 Join Date : 10/07/2011 Age : 107 Place : your nightmares
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: Ραβδι από κορμο πεύκου με πυρήνα από τρίχα από τη χαίτη ελληνικής Σφύγγας, μήκους 21 εκατοστών.Eυλίγιστο καλό για προστατευτηκά και εμειντικά ξόρκια.Πολύ λειτουγικο... Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τρι Ιουλ 12, 2011 9:09 pm | |
| Είμαι κατά.Πολλά παιδιά γίνονται έτσι ανορθώγραφα,και είναι δύσκολο να καταλάβεις την λένε... | |
|
| |
monicandler Τεταρτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: από πεύκο με πυρήνα από τρίχα από τη χαίτη ελληνικής Σφύγγας, 21 εκατοστά Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τρι Αυγ 02, 2011 6:30 am | |
| Είμαι κι εγώ κατά. Πολλά παιδιά είναι ανορθόγραφα ακόμα και χωρίς τα greeklish. Αν τα χρησιμοποιούν, μειώνονται οι ευκαιρίες για εξάσκηση ακόμα περισσότερο και χειροτερεύει η κατάσταση. | |
|
| |
marina forever Εβδομοετής
Posts : 802 Join Date : 22/07/2011 Age : 27 Place : iraklio kritis
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: Καρυδιάς με πυρήνα απο λέπι γοργόνας των Φίτζι, 21 εκατοστά, εύκαμπτο Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τρι Αυγ 02, 2011 9:50 am | |
| και εγώ είμαι κατά των greeklish! | |
|
| |
Pesky_Pixie Πεμπτοετής
Posts : 227 Join Date : 24/07/2011 Age : 30 Place : Π. Φάληρο
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: Πευκο, πυρηνας απο λέπι Γκρίντιλοου, 24 εκατοστα, εύκαμπτο. Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Κυρ Αυγ 07, 2011 12:10 pm | |
| Xρησιμοποιώ greeklish στο κινητό μου, επειδή είναι μπακατέλα απ' τις λίγες, αλλά γενικά τα αποφεύγω. Τα θεωρώ άχρηστα, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν τέτοια απείχηση.Τι, βαριούνται να βάζουν τόνους και γι' αυτό καταφεύγουν στο λατινικό αλφάβητο ? | |
|
| |
Hermione Jean Granger Regulator of the Diagon Alley
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: Φουντουκιά με πυρήνα από φτερό Φοίνικα 10 3/4 ίντσες,εύθραυστο Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τετ Αυγ 31, 2011 6:37 pm | |
| Δεν είμαι απλώς κατά αλλά τα σιχαίνομαι.Καταρχάς είναι σαν μεταλλαγμένη γλώσσα. Ήδη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ορθογραφία και τη φτώχεια λεξιλογίου (που πιστεύω είναι "έργο" του σχολείου) και με τα γκρικλις ξεχνάνε τελείως και αυτά που ξέρανε και συνεννοούνται με 10 λέξεις.Όπως έχει γραφτεί,όσο μικραίνει μια γλώσσα τόσο περιορίζεται η σκέψη και είναι πιο εύκολο να τεθεί ένας λαός υπό τον έλεγχο άλλων. | |
|
| |
ZoeSafira Πρωτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Παρ Σεπ 09, 2011 3:13 pm | |
| Τα greeklish δεν κάνουν κακό.Συμφωνώ πως είναι βλακεία,αλλά δεν βλάπτουν κανέναν.Αυτά περί ανορθογραφίας και γλώσσας είναι απόψεις του γέρο-Κανάκη,οι οποίες με βρίσκουν αντίθετη.Τα greeklish δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να βοηθάνε τα παιδιά που τα χρησιμοποιούν να διαφέρουν απ'τη μάζα.Ο μόνος υπεύθυνος για το ελλιπής λεξιλόγιο των παιδιών είναι τα ίδια,μιας που είναι επιλογή τους να μην διαβάζουν βιβλία και αρχαία ελληνικά.Από την στιγμή που επιλέγουν να γράφουν και να μιλάνε έτσι,είναι δικαιωμά τους,και δεν έχω λόγο να ενοχληθώ.(άποψη μου πάντα ) | |
|
| |
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: Φουντουκιά με πυρήνα από φτερό Φοίνικα 10 3/4 ίντσες,εύθραυστο Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Σαβ Σεπ 10, 2011 2:04 am | |
| Συγγνώμη αλλά πως μπορεί ένα παιδί να ευθύνεται για την κακή εκπαίδευσή του? | |
|
| |
ZoeSafira Πρωτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Σαβ Σεπ 10, 2011 6:21 am | |
| | |
|
| |
Emma Υποψήφιος Μαθητής
Posts : 17 Join Date : 05/10/2011 Age : 30 Place : Στον κόσμο μου..:Ρ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Κυρ Οκτ 16, 2011 4:37 am | |
| Εγώ προσωπικά τα αντιπαθώ. Όταν πρωτοέγινα μέλος στο φέισμπουκ έγραφα κι εγώ για πολύ λίγο. Από τότε (πριν τρία χρόνια) δεν έχω ξαναγράψει πουθενά.Αντίθετα πολλές φορές χρησιμοποιώ επίτηδες greek-english.
Θεωρώ λάθος να είμαστε Έλληνες, να πηγαίνουμε σχολείο και να γράφουμε greeklish. Είναι σαν να προσβάλουμε τη γλώσσα μας. Αυτό φυσικά είναι δική μου προσωπική άποψη. Και εννοείται πως υπάρχουν προβλήματα στην ορθογραφία καθώς τα γράφουμε όλα όπως να ναι... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Δευ Οκτ 17, 2011 2:13 pm | |
| ZoeSafira τα παιδιά δεν διαβάζουν γιατί δεν τα έμαθαν να αγαπούν το βιβλίο.Αν εννοείς ότι δε μελετούν,καλά κάνουν με τα σκατά που μας μαθαίνουν στο σχολείο. Κι όσο για τα γκρίκλις συμμετέχουν κι αυτά ως ένα βαθμό στην "προσπάθεια" να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας και να παγκοσμιοποιηθούμε με την κακή έννοια. | |
|
| |
Martha_Loves_Ron Επιμελητής Ράβενκλοου
Posts : 1828 Join Date : 29/12/2011 Age : 25 Place : Lost in the wonderland.-
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: 20 εκατοστα,ξύλο αμυγδαλιάς, πυρήνα από τρίχα Ναργκλ. Ιδανικό για μεταμορφώσεις και ξόρκια άμυνας κατα των σκοτεινών τεχνών.Ακαμπτο. Aγαπημένος Καθηγητής: Ρούμπεους Χάγκριντ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Σαβ Ιαν 07, 2012 4:44 am | |
| ειμαι κατα των γκρικλισ γιατι πιστευω πως εφοσον ειμαστε ελληνες πρεπει να μιλαμε ελληνικα! | |
|
| |
Autumn Princess Assistant of the Promotion Department
Posts : 1278 Join Date : 08/09/2010 Age : 29 Place : Ιn my dreams....
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Χάφλπαφ Ραβδί: Redwood 8 3/4 Phoenix Feather Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τετ Ιαν 18, 2012 11:18 am | |
| Εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα..Ανάλογα τι αντίκτυπο έχουν σε αυτόν που τα χρησιμοποιεί. Άμα επηρεάζεται και του γίνεται συνήθεια να γράφει στην καθημερινή του ζωή με greeklish εκτός υπολογιστή, ε τότε έχουμε ξεφύγει από το όριο!
| |
|
| |
Μαρίνα.Potter Επιμελητής Χάφλπαφ
Posts : 2047 Join Date : 03/01/2012 Age : 26 Place : Χανια ,Κρητη
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Χάφλπαφ Ραβδί: 18 cm από ξύλο αμυγδαλιάς κομμένο την άνοιξη.Με πυρήνα από τρίχα θηλυκού μονόκερου.Εξαιρετικά ισχυρό ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις.Κατάλληλο για κατάρες και ξόρκια αφοπλισμού. Άκαμπτο. Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Πεμ Φεβ 02, 2012 5:52 am | |
| Τα greekenglish είναι έγκλημα! Εκτός από θέμα ορθογραφίας υπάρχει και θέμα αισθητικής. Τα θεωρώ άσχημα! Κοιτάξτε πόσο ωραία είναι τα ελληνικά μας! Πόσο όμορφη γλώσσα! Μα δεν είναι κρίμα να χρησιμοποιούμαι αυτά και όχι τα ελληνικά? Είμαι φανερά ΚΑΤΑ! | |
|
| |
HeRmIoNe 4EvEr Δευτεροετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ραβδί: Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Πεμ Φεβ 23, 2012 6:29 am | |
| Ναι εχουν και μαλιστα μεγαλο... και εγω ειμαι ανορθογραφη λογω greeklish... αλλα ακομα γραφω στο ιντερνετ αλλα και σε μηνυματα... οχι τιποτα αλλα ετσι ειναι ο ελληνας... ξερει οτι κατι ειναι κακο και συναιχιζει... | |
|
| |
Gregory J.Potter Πρωτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: 30 εκ.πυρηνας φτερο φοινικα και ξυλο απο κεδρο Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τετ Απρ 03, 2013 5:31 am | |
| τα greeklish ειναι απαισια το μονο που γλιτωνεις ειναι η ορθογραφια.Εγω δεν εχω γραψει και δεν θα γραψω ποτε στη ζωη μου greeklish | |
|
| |
Μιχαέλα_Diggory Κυνηγός Βαμπίρ
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Χάφλπαφ Ραβδί: 20 εκ. Ξύλο Πεύκου με πυρήνα από φτερό Φοίνικα!!Κατάλληλο για προστατευτικά ξόρκια!!Άκαμπτο Aγαπημένος Καθηγητής: Σιβύλλα Τρελόνι
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Τρι Μάης 28, 2013 4:02 am | |
| Μισώ τα Greeklish!! ΤΕΛΟΣ | |
|
| |
Sarah12515 Παρασκευαστής Φίλτρων
Posts : 565 Join Date : 03/09/2013 Age : 26 Place : Κατερινη
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: δεκατεσσερεραμισι ιντσες,ξυλο μηλιας με πυρηνα απο τριχα μονοκερου, συμπαγες. Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Κυρ Σεπ 08, 2013 11:23 pm | |
| ειμαι κατα γιατι γενικκος σε πολλα σαιτς που βλεπω greeklish δε καταλαβενω τιποτα και καταλαυα οτι ειναι σωστο αυτο που λες!!!! | |
|
| |
Jessie.Green Πρωτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ραβδί: English Oak and Unicorn, Fourteen and a Half inches Surprisingly Swishy Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? Παρ Οκτ 10, 2014 6:22 am | |
| | |
|
| |
| Έχουν τα greeklish αρνητικό αντίκτυπο? | |
|