| Aλλαγή στη μετάφραση | |
|
+16Chris23 Martha_Loves_Ron Alastor Mounti Katerina62442 hermione black Scabior The Snatcher Εκάτη Albus Dumbledore Snape Lina_Potter Salazar Slytherin Remus Lupin Helga Hufflepuff Βασουλα Μαγισσουλα Vicky_Diggory Rowena Ravenclaw 20 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Rowena Ravenclaw Εβδομοετής
Posts : 941 Join Date : 24/06/2010 Age : 30 Place : Magic World of Harry Potter (Αθήνα)
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: Έλατο,πυρήνας από τρίχες Μονόκερου και θραύσματα από τα διαμάντια του διαδήματος της Ράβενκλοου.30 εκατοστά, με ασημένια σχέδια στη βάση.Ιδανικό για Ξόρκια Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| |
| |
Vicky_Diggory Εβδομοετής
Posts : 3313 Join Date : 09/08/2010 Age : 28 Place : Gryffindor Common Room
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: Μαόνι 24εκ. με ένα φτερό φοίνικα. Εύκαμπτο ιδανικό για κατάρες. Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Πεμ Σεπ 09, 2010 9:06 am | |
| Δεν έχω πρόβλημα με την μετάφραση αλλά συνήθως χρησιμοποιώ το Άντον Χερτ και όχι το Tom Marvolo Riddle. Προτιμώ να μην χαλάσει το νόημα της σκηνής | |
|
| |
Βασουλα Μαγισσουλα Honored Wizard
Posts : 1078 Join Date : 27/08/2010 Age : 38 Place : θεσσαλονικη
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: Κουφοξυλιά,με πυρήνα από φτερό Ιρλανδικού Φοίνικα 32 εκατοστά,Εύκαμπτο,Ιδανικό για προστατευτικά ξόρκια,αλλά και για Κατάρες. Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Παρ Σεπ 24, 2010 5:49 am | |
| και εμενα το ιδιο μου κανει.ητε ετσι ητε αλλιως ο λορδος το ιδιο ειναι :vomit: | |
|
| |
Helga Hufflepuff Honored Wizard
Posts : 1808 Join Date : 08/08/2010 Age : 30 Place : Hogwarts-SaLoNikA
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Χάφλπαφλ Ραβδί: Κοκκινόξυλο,με πυρήνα από φτερό Φοίνικα 40 εκατοστών,άκαμπτο,ιδανικό για Κατάρες,κόκκινο με χρυσαφένια λαβή. Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Παρ Σεπ 24, 2010 6:17 am | |
| Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα,αλλά πάντοτε απορούσα!
| |
|
| |
Remus Lupin Επιμελητής Σλίθεριν
Posts : 4721 Join Date : 04/11/2010 Place : Drakonya Krov's common room
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: 32 εκ., ξύλο από μαόνι με πυρήνα από τρίχα ουράς του κένταυρου Φιρέντσε, πολύ καλό για προστατευτικά ξόρκια Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Παρ Νοε 05, 2010 11:56 am | |
| Πότε δεν καταλάβαινα.... αλλά νευρίασα πάρα πολύ που άλλαξε το όνομα.... Το βιβλίο ή το γράφει η Ρόουλινγκ ή όχι... | |
|
| |
Salazar Slytherin Honored Wizard
Posts : 899 Join Date : 24/06/2010 Age : 30 Place : Dungeons...
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: Kέδρος με πυρήνα από τρίχες Λυκανθρώπου,33 εκ.Άκαμπτο,ιδανικό για Κατάρες,μαύρο με ασημένια λαβή Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Παρ Νοε 05, 2010 12:04 pm | |
| Eγω μερικες φορες μπερδευομουν με το ονομα αλλα τα ξεκαθαρισα..η αληθεια ειναι πως θα ηθελα να παραμεινει Τομ Ριντλ. | |
|
| |
Lina_Potter Πρωτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ραβδί: απο κλαδι ιτιας, 30 εκατοστων Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Σαβ Νοε 06, 2010 2:43 am | |
| - fanny έγραψε:
- Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα,αλλά πάντοτε απορούσα!
κι εγω! | |
|
| |
Snape Head of the General Department
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: 36 εκ., ξύλο από μαόνι, με πυρήνα από κομμάτια από δόντι Βασιλίσκου & τρεις σταγόνες από δηλητήριο Ακρομαντούλας, ιδανικό για Κατάρες & Υψηλή Μαγεία! Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Κυρ Νοε 07, 2010 11:11 am | |
| Προτιμώ το Tom Marvolo Riddle και καλύτερα να πήγαινε ακριβέσταστη μετάφραση σύμφωνα με το πρωτότυπο. | |
|
| |
Albus Dumbledore Χρυσούχος
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: Elder Wand,15 inches,Thestral tail hair Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Κυρ Ιαν 09, 2011 2:53 pm | |
| Εγώ τον είχα καταλάβει τον λόγο,όμως με ενόχλησε πολύ.Στο 6ο βιβλίο που βλέπουν την ανάμνηση της πρώτης μέρας που ο Ντάμπλντορ συνάντησε το νεαρό αγόρι και του είπε για την Διαγώνιο Αλέα,του μίλησε για τον μπάρμαν ονόματι Τομ,λέγοντάς του πως θα το θυμηθεί είχε κι εκείνος συνηθισμένο όνομα όπως και το αγόρι,ενώ η Ρόουλινγκ γράφει πως θα το θυμηθεί εύκολα γιατί έχουν το ίδιο όνομα.Προτιμώ το Tom Marvolo Riddle. | |
|
| |
Εκάτη Θεραπευτής στον Άγιο Μάνγκο
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Σλίθεριν Ραβδί: 23 εκ., κοκκινόξυλο, ευλύγιστο, με πυρήνα από λέπια Γοργονάνθρωπου, ιδανικό για αμυντικά ξόρκια και μεταμορφώσεις Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Δευ Ιαν 10, 2011 9:50 am | |
| δεν είναι τα μόνα λάθη που έγιναν στην μετάφραση ,από ότι έχω διαβάσει σε ένα blog νομίζω ,υπάρχουν και άλλα ,όπως το τραγουδί που έλεγαν για να κοροιδέψουν τον Ρον ,που δεν έχει μεταφραστεί ολόκληρη παράγραφος .Πάντως όποιος θέλει να μάθει περισσότερα ας γράψει στην αναζήτηση μεταφραστικά του χάρι ποτερ ,δεδεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα του blog . | |
|
| |
Scabior The Snatcher Εβδομοετής
Posts : 1171 Join Date : 12/01/2011 Age : 29 Place : Godrics Hollow
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: ξύλο από μαόνι, 33 εκ., με πυρήνα από κέρατο Κινέζικου Φλογοβόλου Δράκου, ιδανικό για κατάρες και ξόρκια των τεσσάρων στοιχείων της φύσης... Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Δευ Ιαν 24, 2011 4:17 am | |
| ουτε εγω εχω προβλημα ..τωρα... | |
|
| |
Albus Dumbledore Χρυσούχος
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: Elder Wand,15 inches,Thestral tail hair Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Δευ Ιαν 24, 2011 4:34 am | |
| εγω εχω γιατι εχουν κανει πολλα λαθη,η καιτη οικονομου εχει περασει πολλα σημεια στο ντουκου και γενικοτερα ειναι (συγγνωμη κι ολας) λες και κοιμοταν ορθια οταν μεταφραζε το βιβλιο | |
|
| |
hermione black Τεταρτοετής
Posts : 163 Join Date : 30/05/2011 Age : 27 Place : στον κόσμο μου
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: ξύλο τριανταφυλλιάς 22 εκατωστά ευκαμπτο με τρίχα φίνικα στον πιρίνα Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Τρι Μάης 31, 2011 12:28 pm | |
| δεν με ενοχλεί η μετάφραση αν και στους υποτιτλους της τενειας πιστεύω έπρεεπ να γράφεται ριντλ, στο βιβλίο επίσης κάπου έπρεπε να εξιγείται κι εγώ το χα ψάξει αυτό και διαφωνούσα με την αδερφή μου. | |
|
| |
Katerina62442 Πρωτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: 19 εκατοστών με ξύλο από ελιά, και εχει υπερβολική επιθετική ιδιότητα ειδικά στις κατάρες. Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Παρ Ιουλ 08, 2011 1:37 am | |
| εγώ θα προτιμου΄σα να μην είχε αλλαξει το όνομα αλλα ο αναγραμματισμός δεν θα γινόταν..αρα,..... | |
|
| |
Alastor Mounti Δευτεροετής
Posts : 62 Join Date : 30/08/2011 Age : 26 Place : Θεσσαλονικη
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Γκρίφιντορ Ραβδί: Ραβδί 20 εκατοστών με ξύλο απο άγνωστο δέντρο και πυρήνα απο τριχα μανδαγόρα. Ειδικό για επιθετικά ξόρκια. Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Τετ Αυγ 31, 2011 7:14 am | |
| | |
|
| |
Martha_Loves_Ron Επιμελητής Ράβενκλοου
Posts : 1828 Join Date : 29/12/2011 Age : 25 Place : Lost in the wonderland.-
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: 20 εκατοστα,ξύλο αμυγδαλιάς, πυρήνα από τρίχα Ναργκλ. Ιδανικό για μεταμορφώσεις και ξόρκια άμυνας κατα των σκοτεινών τεχνών.Ακαμπτο. Aγαπημένος Καθηγητής: Ρούμπεους Χάγκριντ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Πεμ Ιαν 12, 2012 5:29 am | |
| και εμεναα...το ιδιο μου κανειι! | |
|
| |
Chris23 Υποψήφιος Μαθητής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ραβδί: Aγαπημένος Καθηγητής:
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Κυρ Ιαν 15, 2012 11:37 am | |
| Θα προτιμούσα να μην το είχα αλλάξει, αλλά πολλά παιδιά μπορεί και να μην το καταλάβαιναν, οπότε υποθέτω ότι έκανα καλά! | |
|
| |
eliza black Δευτεροετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ραβδί: Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Δευ Ιαν 30, 2012 11:23 am | |
| πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει η αλλαγή του ονόματος για να μην χαλάσει η σκηνή με τον αναγραμματισμό. έπρεπε όμως να υπάρχει μία υποσημείωση που να εξηγεί την αλλαγή για να μην ψάχνεται όποιος διαβάζει πρώτα το βιβλίο και βλέπει μετά την ταινία! | |
|
| |
Luna-Lia Lovegood Εκτοετής
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: Kέδρος με πυρήνα από τρίχες πύγασου, 35 εκατοστα Aγαπημένος Καθηγητής: Σέβερους Σνέιπ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Κυρ Ιουν 09, 2013 7:08 am | |
| Δεν εχω προβλημα με την μεταφραση αλλα συνηθως χρησιμοποιω το Αντον Χερτ | |
|
| |
Sarah12515 Παρασκευαστής Φίλτρων
Posts : 565 Join Date : 03/09/2013 Age : 26 Place : Κατερινη
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ράβενκλοου Ραβδί: δεκατεσσερεραμισι ιντσες,ξυλο μηλιας με πυρηνα απο τριχα μονοκερου, συμπαγες. Aγαπημένος Καθηγητής: Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Κυρ Σεπ 08, 2013 8:53 am | |
| σωστα τα λες! | |
|
| |
ManoliaPotterhead Πρωτοετής
Posts : 22 Join Date : 21/11/2014 Age : 24 Place : παντού και πουθενά
Ταυτότητα Μάγου Κοιτώνας: Ραβδί: Aγαπημένος Καθηγητής: Ρέμους Λούπιν
| Θέμα: Απ: Aλλαγή στη μετάφραση Παρ Νοε 21, 2014 7:41 am | |
| Εγώ πάντα είχα πρόβλημα με αυτό γιατί, ένας φίλος μου έχει δει μόνο τις ταινίες και τον λέει Άντον Χερτ ενώ εγω τον ξέρω Τομ Ρίντλ και κάθε φορά μπερδευόμαστε και δεν βγάζουμε άκρη.Κατά τα άλλα πιστεύω πως θα μπορούσανε μερικά σημεία να τα μεταφράσουν προσεκτικότερα αλλά, και πάλι, δεν με ενοχλεί η μετάφραση. | |
|
| |
| Aλλαγή στη μετάφραση | |
|